Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dcérska sociálna sieť Facebooku testuje novú lištu so zmenenými kartami už niekoľko týždňov. Hlavnou zmenou je náhrada doterajších sekcií pre pridanie nového príspevku a prehliadanie aktivity za nové karty pre nakupovanie a videá Reels, informoval Engadget. Instagram ich testuje aj na Slovensku.

Testovanie nového rozloženia prvkov na domovskej obrazovke Instagramu trvá už niekoľko týždňov, no zatiaľ bola upravená lišta sprístupnená len vybraným používateľom v rámci testu. Takúto možnosť dostali používatelia vo viacerých krajinách, vrátane Nemecka, Francúzska či Brazílie.

Nová ponuka sa však ocitla aj u nás na Slovensku. Niektorí používatelia Instagramu sa tak môžu po otvorení aplikácie stretnúť s novými tlačidlami pre príbehy Reels a nakupovanie.

Rozloženie týchto tlačidiel sa však môže líšiť a v niektorých prípadoch môže tlačidlo Reels nahrádzať Prieskumníka aplikácie, kartu Aktivity alebo môže byť pridané k ostatným tlačidlám.

Podobným spôsobom pridal Instagram aj kartu pre nákupy produktov. Testovacia lišta s novými tlačidlami sa objavila aj v našej redakcii, kde sme sa stretli s prvým spomínaným usporiadaním kariet.

Zdroj: Engadget, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú