Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Instagram poteší všetkých, ktorí radi zdieľajú obsah cez Príbehy, teda tzv. Stories. Obzvlášť, ak sem namiesto fotografií posielajú videá.

Doteraz totiž mohla mať jedna „videostory“ dĺžku maximálne 15 sekúnd. Dlhšie klipy Instagram automaticky rozkúskoval, pričom pri ich prehrávaní si používateľ mohol všimnúť aj drobné „seknutie“ na začiatku každého segmentu.

Alternatívou boli rôzne aplikácie ako napr. tá s názvom CutStory, ktoré dokázali klipy rozdeliť a nahrať na tvoj účet o čosi uhladenejšie. Tie sa však teraz stanú nadbytočné, Instagram totiž priamo pri nahrávaní klipov oznamuje, že 15-sekundový limit ruší a predstavuje tak dlhšie príbehy.

Až 60 sekúnd na jednu Story

Po novom sa ako jedna story bez akéhokoľvek prerušenia môžu v tvojom feede objaviť až 60-sekundové videá.

Server SocialMediaToday píše, že zmenu sa podarilo odhaliť už približne pred mesiacom v zdrojvom kóde Instagramu. Teraz je však dostupná priamo aj u nás na Slovensku.

Instagram tvrdí, že dlhšie Príbehy si používatelia pýtali už dlho, aktuálna zmena je však stále len testom. Nie je teda jasné, či je plošne dostupná pre všetkých, alebo sme v redakcii iba mali šťastie.

Instagram sa snaží zmenami vo video obsahu konkurovať čoraz populárnejšiemu TikToku, no napríklad jeho IGTV je absolútnym fiaskom. Trochu lepšie sú na tom tzv. Reels, ktoré funkcie TikToku priamo kopírujú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú