Spoločnosť Dendrobium Automotive minulý víkend na známych 24-hodinových pretekoch Le Mans vo Francúzsku predstavila svoje elektrické hyperauto s názvom Dendrobium D1. Mnohým tento názov určite nič nehovorí, no k dispozícii sú už prvé informácie, ktoré napovedajú, že sa jedná o poriadny superšport. Tejto téme sa bližšie venoval portál TopGear.

Hyperauto s extrémnym výkonom bolo vyrobené vo Veľkej Británii a disponuje hneď viacerými zaujímavými vlastnosťami. Dendrobium D1 má dva elektrické motory na každej strane, čo sa odzrkadlilo aj na výslednej váhe auta, ktorá predstavuje 1750 kg. Na druhej strane však ani takáto hmotnosť nezabráni výkonu približne 1800 koní zrýchliť z 0 na 100 za 2,7 sekúnd. Maximálna rýchlosť je stanovená na 320 km/h a výsledná cena predstavuje 1 milión libier (cca 1,12 mil. €).

Podľa šéfa spoločnosti Dendrubium, ktorý mimochodom stál pri zrode McLaren F1 je v súčasnosti dramatické predraženie súčasťou mnohých aút a Dendrubium D1 si taktiež zaslúži prémiovú hodnotu. Spoločnosť na vývoji finálnej verzie hyperauta spolupracuje aj s inými spoločnosťami či známymi menami. V súčasnosti je však veľkým problémom Brexit, ktorý sťažuje podmienky mnohým investorom. Hlavným cieľom spoločnosti je vyrábať 50 áut ročne a plány by sa mohli začať napĺňať v roku 2022.

Zdroj: TopGear

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú