Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Trápenie Huawei kvôli reštrikciám USA naďalej pokračuje. Firma však v pondelok dostala ďalšie povolenie na obchodovanie s americkými dodávateľmi, ktorí jej budú môcť predávať svoje technológie počas ďalších 3 mesiacov. Huawei teraz môže znova využiť Windows od Microsoftu vďaka licencii na export tohto softvéru, ktorý sa opäť dostane do jeho notebookov, informovala agentúra Reuters.

Nové predĺženie licencie umožní americkým dodávateľom naďalej predávať svoje technológie pre Huawei. V stredu mali úrady evidovať 300 žiadostí a zhruba polovica z nich už prešla procesom. Približne len polovica z nich však bola schválená a ostatné boli zamietnuté. Malo sa pritom jednať o licencie na predaj komponentov pre smartfóny a neelektrických súčiastok.

Microsoft sa však k týmto zmenám nevyjadril a neprezradil, ktoré produkty dostali povolenie. Vo svojom vyjadrení ale potvrdil udelenie licencie na predaj softvéru pre Huawei, informuje Android Authority. Analytik Dan Ives z Wedbush Securities však prezradil, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou jednalo o licenciu na export operačného systému Windows. Spoločnosť z Redmontu tak môže znova pre Huawei dodávať svoj systém, ktorý bude môcť výrobca využiť vo svojich notebookoch.

Zdroj: Reuters, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú