Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Majitelia Huawei Mate 20 Pro dostávajú funkciu, vďaka ktorej budú môcť zariadenie otvárať skenom tváre dvaja ľudia. V smartfóne je totiž možné vytvoriť aj druhý používateľský profil, napríklad pre člena rodiny alebo partnera, do ktorého sa dotyčný bude môcť odteraz prihlásiť skenom tváre. Prístup bude mať len k tým údajom, ktoré budú povolené v danom profile a určí ich majiteľ primárneho profilu.

Príchod tejto funkcie vyplýva z diskusie na čínskom fóre Huawei, informoval o nej portál XDA Developers. Zároveň by s novou aktualizáciou EMUI 9 mohli prísť funkcie overenia platby skenom tváre prostredníctvom služieb WeChat a AliPay, možnosť skryť notifikácie a zobraziť ich až po zosnímaní tváre a tiež povolenie tohto spôsobu odomykania pre zabezpečené úložisko v telefóne.

Podobnou funkciou s umožnením odomykania smartfónu skenom tváre dvoch používateľov disponujú aj iPhony s FaceID. Umožnila to aktualizácia iOS na verziu 12. Aktualizácia, ktorá túto funkciu povoľuje na Mate 20 a Mate 20 RS Porsche Design, sa už má šíriť, ale zatiaľ len pre používateľov v Číne. Dá sa však očakávať, že čoskoro príde aj k majiteľom daných modelov v iných krajinách.

Zdroj: XDADevelopers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú