Nový najvýkonnejší procesor spoločnosti Huawei, Kirin 9000, má podľa informácií z portálu GizChina ohromný grafický výkon. V porovnaní s inými vlajkovými čipsetmi je Kirin 9000 po grafickej stránke výkonnejší až o 50 %.

Kirin 9000 sa nachádza v trojici najnovších smartfónov značky Huawei, konkrétne ide o zariadenia Mate 40 Pro, Pro+ a RS Porsche Design. Základný model Mate 40 obsahuje iba „odľahčenú“ verziu vlajkového čipsetu s označením Kirin 9000E, no podľa Huawei a aj podľa benchmarkov je rozdiel vo výkone oboch modelov minimálny.

Šéf Huawei, Yu Chengdong, tvrdí, že grafický výkon Kirinu 9000 je oproti ostatným čipom vyšší až o 50 %. Tento „skokový nárast“ má na svedomí grafický procesor Mali-G78, ktorý má v prípade Kirin 9000 až 24 jadier. GPU odľahčenej verzie Kirin 9000E má 22 jadier.

Výkon je jedna vec, no tou druhou je tepelný manažment a spotreba energie, kde Mali-G78 neodvádza najlepší výkon, píše NotebookCheck. Leaker IceUniverse zverejnil výsledok testu, pri ktorom merali spotrebu energie GPU Mali-G78. Tá bola pri plnej záťaži až 14 W a v priemere to bolo 9 W, čo je na grafiku v smartfóne nadpriemerný výsledok.

Zdroj: GizChina, NotebookCheck, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú