Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei oznámila na summite v Šanghaji svoje úspechy v oblasti 5G technológií. Hoci sa Spojené štáty snažia presadiť vlastnú politiku a pridali firmu a čiernu listinu, stále sa jej darí uzatvárať kontrakty pre budovanie novej generácie sietí, informuje GSMArena. Huawei potvrdil, že sa mu podarilo získať 50 komerčných kontraktov pre 5G siete, čo z neho robí najväčšieho dodávateľa v tomto biznise.

Budovanie 5G sietí pokračuje po celom svete a hoci administratíva Donalda Trumpa vyslovila voči Huawei nedôveru, kvôli čomu prišiel o niekoľko amerických dodávateľov, podarilo sa mu uzatvoriť dosť kontraktov na to, aby dominoval na trhu. Okrem tohto giganta dodávajú 5G technológie aj Nokia a Ericsson. Tieto firmy však dosiaľ získali 30, respektíve 18 kontraktov v prípade Ericssonu.

Huawei dokázal zabezpečiť 150 000 staníc mimo domovskej krajiny a nachádzajú sa aj vo Švajčiarsku, Spojenom kráľovstve, Fínsku, ale aj v Južnej Kórei. Spoločnosť pritom operátorom ponúka sieť „end-to-end“, alebo úplné hardvérové vybavenie. Títo klienti však môžu nakupovať výbavu od viacerých dodávateľov, čo ale závisí od ich potrieb a predpisov v daných krajinách, informuje TechCrunch.

Zdroj: GSMArena, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú