Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky gigant sa doteraz angažoval pri výrobe mnohých druhov elektroniky, no najnovšie správy naznačujú, že by mal vstúpiť aj do odvetvia desktopových počítačov. Po notebookoch, smartfónoch a ďalších produktoch môže Huawei priniesť na svet počítače, v ktorých navyše využije svoje vlastné komponenty a softvér, informuje Gizmochina.

Podľa čínskeho zdroja má spoločnosť pripravovať vlastný počítač s procesormi HiSilicon Kunpeng a operačným systémom HarmonyOS vo verzii 2.0. Tento operačný systém sa doteraz dostal len do smart televízorov Huawei a dcérskeho Honoru. V novej vylepšenej verzii by mohol zavítať práve do prvých počítačov spoločnosti, ktorá by tak nahradila Windows vlastným softvérom. Podľa zdroja z Číny už majú tamojšie spoločnosti spolupracovať na vytvorení dodávateľského reťazca, informuje Gizchina.

HiSilicon

Huawei zatiaľ neohlásil druhú verziu HarmonyOS, no mohlo by sa tak stať počas konferencie Huawei Developer Conference už tento rok. Navyše, s procesormi HiSilicon Kunpeng má tiež svoje skúsenosti a aktuálne ich dodáva tretím stranám pre výpočtové aplikácie. V minulom roku Huawei predstavil aj vlastnú matičnú dosku pre procesor Kunpeng 920, ktorá by mala byť základom aj pre jeho budúce počítače.

Zdroj: Gizmochina, Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú