Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Snímače odtlačkov prstov pod displejom sa osvedčili a ukázali ako veľmi praktické riešenie. V súčasnosti však nefungujú pod celou plochou displeja, ale iba na určitom mieste, zväčša v jeho spodnej časti. Ako informuje AndroidAuthority, Huawei si zaregistroval nový patent, ktorý má priniesť snímač odtlačkov pod celou plochou displeja.

Snímač odtlačkov prstov, ktorý by fungoval pod celou plochou displeja, je aktuálne jednou z najväčších priorít všetkých veľkých hráčov v oblasti smartfónov. Ako prvá túto technológiu predstavila spoločnosť Vivo v konceptuálnom modeli Apex ešte minulý rok.

Ako píše portál GizmoChina, Huawei však túto technológiou posúva ešte ďalej a snímač dokáže rozoznať, na ktorom mieste si presne prst k displeju priložil a na základe toho interaguje s rôznymi aplikáciami.

V praxi by to fungovalo tak, že ak by si mal nastavený zámok na niektorej aplikácii, po priložení naskenovaného prstu na danú aplikáciu by sa štandardne otvorila. Ak sa ju pokúsi otvoriť iná osoba, smartfón ju do danej aplikácie nevpustí.

Zdroj: AndroidAuthoity, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú