Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Juhokórejské hlavné mesto Soul poskytne psom a mačkám chovaným v domácnostiach bezplatné testy na koronavírus, ak tieto zvieratá prídu do kontaktu s infikovanými ľuďmi a budú mať príznaky nákazy. Na pondelňajšom online brífingu to podľa tlačovej agentúry AP oznámil predstaviteľ soulského magistrátu.

Ak sa u zvierat zistí nákaza koronavírusom, budú musieť ísť na 14 dní do karantény doma alebo v mestskom karanténnom zariadení. Bezplatné testy domácich miláčikov v meste Soul budú prebiehať od pondelka.

Centrálna juhokórejská vláda zverejnila minulý týždeň pokyny k testom proti koronavírusu u zvierat. Reagovala tak po tom, čo sa mačka v juhovýchodnom meste Čindžu stala prvým zvieraťom v krajine s potvrdeným ochorením COVID-19. Mačka patrí matke a dcére, ktoré boli medzi potvrdenými infikovanými pacientmi spájanými s náboženským zariadením v Čindžu.

Predstavitelia Soulu informovali, že nie sú dôkazy o tom, že zvieratá prenášajú koronavírus na ľudí. Úrady budú testovať iba tzv. domácich miláčikov (a nie všetky zvieratá), pretože práve tí sú v najbližšom kontakte s ľuďmi. Podobné testovanie doma chovaných psov a mačiek v súlade s odporúčaniami ústrednej vlády spustia aj ďalšie mestá v Južnej Kórei.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú