Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálna generácia herných konzol stále ponúka dostatočné možnosti aj pre nové a graficky náročnejšie hry. Jednou z tých najnovších je Borderlands 3, ktorý vyšiel iba pred pár dňami, no hráči už na svojich konzolách zaznamenávajú prvé vážne problémy s hraním. Práve Borderlands 3 má spôsobovať prehrievanie konzoly Xbox One X a PlayStation 4 Pro, ktoré sa môžu kvôli ochrane hardvéru aj automaticky vypínať.

Tieto problémy hlásili hráči aj na diskusnom fóre Reddit. Podľa informácií portálu Segmentnext je príčinou samotná hra, ktorá na spomínaných konzolách nebeží tak, ako by hráči čakali. Počas hrania sa objavujú nedostatky ako pokles fps či „sekanie“. Hardvér má byť pritom vyťažený a prehrievať sa kvôli zlej optimalizácii hry.

To môže mať vo výsledku za následok aj automatické vypnutie konzoly tepelnou ochranou, ktorá má zabrániť jej poškodeniu v dôsledku vysokej teploty. Podľa skúseností hráčov sa však podobný problém prejavil aj pri hre Fallout 76 a pomohol ho vyriešiť až opravných patch. Je teda možné, že aj v tomto prípade si majitelia 4-dňovej hry Borderlands 3 budú musieť počkať na opravu chýb, aby sa mohli nerušene venovať hraniu.

Zdroj: Segmentnext, Reddit, Polygon

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú