Od vydania legendárneho operačného systému Windows 95 uplynulo vyše štvrťstoročie a aj po tak dlhom čase dokázal všetkých prekvapiť. Hacker totiž našiel v jednej z aplikácií ukryté prekvapenie, tzv. „easter egg“, ktorý ostal nepovšimnutý počas celých 25 rokov od existencie systému, informuje Bleeping Computer.

Skryté prekvapenia alebo spomenuté „easter eggy“ sú bežnou súčasťou aj mnohých aplikácií alebo hier, v ktorých vývojári neraz ukryjú nečakanú funkciu či možnosť, ku ktorej si musí používateľ cestu nájsť. Práve takýto tajný odkaz teraz našiel hacker menom Albacore aj v starom systéme Windows 95, kde bol ukrytý v aplikácii Internet Mail.

V tomto prípade sa mu podarilo odhaliť zoznam mien vývojárov, ktorý bol ukrytý v emailovom klientovi. Celý postup, ako sa k tomuto „easter eggu“ dopracoval, zverejnil aj vo svojom tweete.

Po splnení niekoľkých krokov sa tak na videu začal prehrávať zoznam tímu, ktorý stál za vývojom programu. Hacker taktiež poukázal na ďalšie skryté prekvapenie, ktoré zobrazuje vlastný variant zoznamu vývojárov v beta verzii Windows NT 4.0.

Zdroj: Bleeping Computer, Techthelead

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú