Nové konzoly Xbox Series S / X dokážu vďaka spätnej kompatibilite rozbehať aj staršie hry na vyšších fps. Práve počet snímok za sekundu spôsobuje bizarný problém v poslednej misii GTA IV, ktorá sa tým pádom takmer vôbec nedá prejsť, informoval portál GameRant.

Xbox Series X a S dokáže rozbehať GTA IV na stabilných 60 fps a mnoho hráčov sa rozhodlo k tejto skvelej hre vrátiť. Po niekoľkých hodinách hrania kampane však zostali zaskočení a zároveň aj sklamaní.

Práve kvôli vysokému počtu FPS ostali zaseknutí na poslednej misii, v ktorej sa má Niko dostať do letiaceho vrtuľníka. Hráčovi stačí na dosiahnutie tohto cieľa čo najrýchlejšie stláčať tlačidlo „A“ na ovládači, no kvôli dvojnásobnej snímkovej frekvencii oproti starším konzolám je prakticky nemožné, aby niekto stláčal tlačidlo dostatočne rýchlo.

Niektorí hráči sa však vynašli a prišli s ešte bizarnejšími riešeniami, než je problém samotný. Na Reddite sa k tejto téme objavilo vlákno a onedlho pribudlo aj jedno z možných riešení. Hráč jednoducho spároval dva ovládače do takzvaného „copilot“ režimu (tie sa pre konzolu tvárili ako jeden). Následne stačilo na stláčanie tlačidiel použiť vibračnú kefku, ktorá urobila zvyšok práce, informoval aj portál PureXbox.

Zdroj: GameRant, PureXbox, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú