Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minulý víkend sa niesol v znamení veľkej rozdávačky na platforme Epic Games Store. Hráči si z tohto obchodu mohli zadarmo stiahnuť stále populárnu hru GTA 5. To však prinieslo extrémny nárast nových hráčov, na čo očividne Rockstar nebol pripravený, informuje Engadget.

Ak do víkendu existoval nejaký PC hráč, ktorý ešte nemal kúpené GTA 5, po víkende sa už taký určite nenájde. Epic Games Store totiž spustil obrovský  výpredaj hier, ktorý sprevádzala aj hra na stiahnutie zadarmo, ktorou bolo práve GTA 5.

Epic Games Store už v minulosti poskytol hráčom niekoľko AAA titulov na stiahnutie úplne zadarmo, tie však boli predovšetkým zamerané na hru pre jedného hráča. GTA 5 však drvivá väčšina hráčov hrá práve kvôli jeho multiplayeru GTA Online.

Ako informoval Rockstar včera na svojom Twitteri,  servery zrejme nezvládli nával nových hráčov, ktorí práve kvôli tejto akcii pribudli do online sveta. Hráči na počítačoch sa tak nedokázali prihlásiť do Rockstar Launchera a rovnako sa nedostali ani do samotného multiplayeru GTA. Spoločnosť našťastie okamžite začala pracovať na vyriešení problémov, takže teraz by už malo byť všetko v úplnom poriadku.

Zdroj: Engadget, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú