Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Plány Googlu s rozšírenou realitou sa v priebehu rokov výrazne menili a nie všetko vyšlo tomuto gigantovi podľa predstáv. Smutný osud postihol aj jednu z viacerých AR aplikácií, ktorá mala používateľom s Androidom uľahčiť život, teda minimálne pri meraní rozmerov. Google totiž skoncoval s AR aplikáciou Measure, ktorá využívala prvky rozšírenej reality pre meranie dĺžok predmetov, informuje Android Police.

Aplikácia začala svoju púť v AR svete ešte pred 5 rokmi, kedy debutovala ako exkluzivita pre vtedajší a nemálo odvážny projekt Tango. Ten však skončil rovnako neslávne ako mnoho ďalších nevydarených projektov spoločnosti. Measure sa neskôr v roku 2018 stala samostatnou aplikáciou pre podporované zariadenia s ARCore a dostala vylepšenie pre meranie vertikálnych plôch.

Neskôr sa ju Google pokúšal zakomponovať aj do samotnej aplikácie fotoaparátu, no nevyšlo. Napriek tomu, že aplikácia mohla poslúžiť ako užitočný nástroj pre rýchle meranie vzdialeností a rozmerov objektov, nestretla sa s veľkým nadšením zo strany používateľov.

Google ju preto po rokoch neúspešnej podpory definitívne odpísal a stiahol aj zo svojho virtuálneho Obchodu Play. To prakticky znamená aj ukončenie celkovej podpory aplikácie, ktorú už v budúcnosti nečakajú žiadne ďalšie aktualizácie.

Zdroj: Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú