Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technologický gigant Google prichádza pre používateľov Android zariadení s výrazným vylepšením presnosti navigačných systémov v husto zastavaných mestách. Novinka nevyžaduje žiadne fyzické zásahy, či dokonca zvyšovanie počtu satelitov, jedná sa len o softvérovú úpravu, o téme informoval portál SlashGear.

Vylepšenie navigácie v smartfónoch so systémom Android bude súčasťou Google Play Services, a teda bude dostupné pre každého s operačným systémom Android 8.0 a novším. Používatelia sa doposiaľ mohli pomerne často stretnúť s problémami navigácie, ktorá ich vo veľkých a husto zastavaných mestách niekedy navigovala nesprávne.

Či už sa jednalo „iba“ o určenie zlej polohy na opačnú stranu ulice, alebo dokonca o celý blok ďalej, v mnohých prípadoch to bolo veľmi frustrujúce. Google preto vydal už druhú generáciu korekcie pozície pomocou 3D modelov mesta.

Google, porovnanie presnosti navigácie: Žltá=reálna prejdená trasa, Červená=bez korekcie, Modrá=s korekciou

Na obrázku vyššie vidieť, ako funguje určovanie polohy bez tejto funkcie a aké zlepšenie tiež prináša korekcia na základe 3D modelu mesta. Celý proces určovania polohy detailne popisuje Google vo svojom blogu. V princípe sa o všetko stará umelá inteligencia, ktorá prepočítava odrazený signál od budov, ktorý prichádza zo satelitov.

Druhá generácia tejto funkcie znižuje chybovosť určenia polohy až o 75 %, funkcia však bude dostupná iba pri pešej navigácii a samozrejme v mestách, ktoré už majú 3D model vytvorený. Takýchto miest má byť po celom svete vyše 3850.

Zdroj: SlashGear, Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú