Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Debut nových Google smartfónov potvrdil všetky vylepšené vlastnosti, vrátane toho, že sa v tejto novinke stretneme miesto snímača odtlačkov prstov s technológiou rozpoznávania tváre. Face ID v podaní Google Pixel 4 má chybu, ktorá môže vo výsledku oslabiť bezpečnosť samotného smartfónu a pustiť do systému aj neželané osoby, informuje Android Police.

Najväčším problémom je v prípade technológie rozpoznávania tváre od Googlu to, že Pixel 4 dokáže autorizovať používateľa aj so zatvorenými očami. To znamená, že by sa mohol niekto do smartfónu dostať aj v prípade, ak jeho majiteľ spí. Navyše spoločnosť na nedostatky tohto zabezpečenia upozorňuje vo svojich dokumentoch znepokojujúcou informáciou, ktorá tvrdí, že „Telefón môže odomknúť iná osoba, ak vám ho podrží pred tvárou, dokonca aj keď máte zatvorené oči.

Práve v tomto smere má na vrch Apple a jeho Face ID, ktoré pri odomykaní iPhonu X, XS, XS Max, XR a tohtoročných modelov vyžaduje pozornosť používateľa. Ten má mať pri procese overenia tvárou otvorené oči. V niektorých prípadoch môže táto funkcia pri okuliaroch spôsobiť zhoršenie rozpoznávania, no väčšinou funguje s Face ID bez problémov.

Zdroj: Android Police, Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú