Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia Google Fotky patrí k najpoužívanejším manažérom fotografií na Android smartfónoch, no zdá sa, že jej popularita v budúcnosti v očiach niektorých používateľov klesne. Vývojári totiž spoplatnia vybrané „prémiovejšie“ funkcie, informoval portál Engadget.

Využívanie aplikácie Google Fotky ako takej je úplne bezplatné. Aj všetky jej funkcie na softvérové vylepšovanie kvality fotiek, či vytváranie rôznych animácií zo zhotovených fotografií mohli používatelia využiť úplne zdarma.

Niektorí z nich si však všimli, že funkcia na úpravu farieb fotografie je uzamknutá. Po kliknutí na ňu sa objavila informácia, že je dostupná iba pre predplatiteľov služby Google One. Stačí pri tom základné predplatné za 2 eurá mesačne.

Google však monetizáciu prémiových funkcií v aplikácii Fotky ešte iba testuje. Fotografie, ktoré v sebe majú zakódovanú informáciu o hĺbke ostrosti, môžu funkciu používať aj naďalej bezplatne. Jej spoplatnenie sa tak týka fotografií vytvorených napríklad prednou kamerou, pretože spracovanie takéhoto obrázka je softvérovo náročnejšie.

Portál The Verge informuje o indíciách aj v zdrojovom kóde aplikácie, ktoré naznačujú, že ďalšie funkcie v budúcnosti budú dostupné iba pre predplatiteľov Google One. Konkrétne ide o túto časť kódu:

„As a Google One member, you get access to extra editing features.

Get extra editing features with a Google One membership.

Unlock this feature and more with a Google One membership.

Unlock more editing features and {storage_amount} of storage with a Google One membership.“

Zdroj: Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú