Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová verzia Androidu 10 prichádza so zabudovanými gestami v rámci navigácie v systéme. Google ale tlačí výrobcov vlastných navigačných gest do kúta a núti ich k preferencii vstavaných systémových gest.

Navigačné gestá v rámci Androidu nie sú nič nové. Hlavné pre telefóny väčších rozmerov v bezrámikovom dizajne ponúkajú pohodlnú navigáciu. Niektorí výrobcovia ako Samsung či OnePlus tieto gestá využívajú už od starších verzií Androidu vo svojom vlastnom prevedení. Google ale s príchodom Androidu 10 nastolil vstavané 3-tlačidlové navigačné gestá, ktoré ohlásil ešte na konferencii I/O 2019.

Ako píše portál Android Police, najnovšie úniky dohody známej ako Google Mobile Services (GMS) naznačujú, že softvérový gigant bude nútiť výrobcov k preferencii vstavaných navigačných gest. Svoje vlastné navigačné gestá si budú môcť výrobcovia ponechať, no nové smartfóny s Androidom 10 budú hneď od prvého zapnutia využívať tie vstavané. Gestá výrobcov nebude možné zvoliť počas prvotného nastavovania smartfónu, ale až neskôr v rámci nastavení smartfónu v systémových preferenciách.

Zdroj: Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú