Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Chrome je už dlhé roky dostupný v dvoch verziách, a to pre 32-bitové a 64-bitové systémy. Samotná 64-bitová aplikácia sa inštalovala do nesprávnej programovej zložky pre 32-bitové verzie. Hoci tento problém nijako neovplyvňuje funkčnosť prehliadača, Google chybu po rokoch opravil. Po novom sa bude Chrome inštalovať do správnej zložky používateľa. Pre zmenu však treba prehliadač znova nainštalovať, informuje Ghacks.

Google Chrome v 64-bitovej verzii sa od roku 2014 po inštalácii nachádzal v programovej zložke pre 32-bitové systémy. Používatelia ho mohli nájsť v zložke C:\Program Files (x86)\Google\Chrome. Rovnaký problém majú aj ďalšie prehliadače s jadrom Chromium, vrátane nového prehliadača Edge. Zaujímavosťou však je, že chybná lokalizácia inštalácie prehliadača tu bola celých 6 rokov.

Screenshot/FonTech

Po novom sa však bude Chrome inštalovať do správnej programovej zložky C:\Program Files\, no pre zmenu je najprv potrebné prehliadač zo systému odinštalovať a opätovne nainštalovať. Microsoft sa navyše rozhodol úplne stopnúť 32-bitové verzie Windows 10 od verzie 2004, čo ovplyvní aj využívanie samotných 32-bitových aplikácií, informuje TechDowns. Po vzore Google Chrome by sa mohla zmena dotknúť aj prehliadača Edge.

Zdroj: Ghacks, TechDowns

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú