Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Služba, ktorá svojho času uľahčovala správu tlačiarní od viacerých výrobcov na jednom mieste, končí. Americký gigant usúdil, že služba Google Cloud Print dnes už nie je potrebná, a preto ju úplne odstaví už po roku 2020.

Spravovanie tlačiarní nebola pred niekoľkými rokmi vôbec ľahká úloha. Google ale svojho času predstavil pomerne úspešnú službu Google Cloud Print, ktorá značne zjednodušila túto náročnú úlohu. Umožňovala totižto správu a využívanie tlačiarní cez web bez nutnej a zdĺhavej inštalácie potrebných ovládačov či iných utilít. Mnohí správcovia tlačiarní či obyčajní používatelia ale zostali najnovším krokom Googlu zaskočení.

Ako informuje portál Android Police, Google totižto prostredníctvo svojich stránok pre podporu oznámil, že službu kompletne odstaví už 1. januára 2021. Hlavný účel služby bol pôvodne zameraný na uľahčenie tlačenia zo zariadení Chromebook. Teraz však už ChromeOS podporuje natívnu službu tlačenia a gigant ju plánuje pred odstavením Google Cloud Print služby vylepšiť.

Natívnu službu tlačenia už podporujú aj Android zariadenia od verzie 8.0 Oreo. Google tak odporúča pre všetky ostatné zariadenia zvoliť čo najlepšiu a najjednoduchšiu migračnú politiku.

Zdroj: Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú