Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál XDA Developers nedávno priniesol informáciu, ktorá používateľov Magisku rozhodne nepoteší. Obľúbený nástroj pre root už nebude schopný pred Googlom a aplikáciami ukryť odmoknutý stav bootloadera.

Projekt Magisk od vývojára topjohnwu, známeho z portálu XDA Developers, sa v podstate stal pre vyznávačov Androidu synonymom pre root. Existuje niekoľko dôvodov, prečo je tak populárny. Hlavným dôvodom je však skutočnosť, že dokáže skryť status odomknutia bootloadera pred aplikáciami v telefóne a tým pádom aj fakt, že používateľ svoje zariadenie upravil.

Magisk upravuje obraz bootloadera tak, aby dokázal zakryť svoj stav voči kontrole rozhrania SafetyNet API pre určenie integrity zariadenia. Stav odomknutia bootlodera zvyčajne kontrolujú bankové či platobné aplikácie. Google sa však rozhodol rozhranie SafetyNet API upraviť tak, aby dokázalo operovať aj na nižších vrstvách s vyššími privilégiami, čím sa dostalo na úroveň Magisku a dokázalo jeho schopnosť skrytia stavu bootloadera odstaviť.

Zdroj: XDA Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú