Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google Mapy prešli v posledných mesiacoch viacerými významnými zmenami, ktoré sa týkali grafickej, ale aj funkčnej stránky aplikácie. Po novom má Google testovať funkciu, ktorá na mape zobrazí aktuálne dáta ohľadom koronavírusu, informoval portál AndroidCommunity.

Nová funkcia prakticky nerobí nič iné, než zbiera dáta o koronavíruse z rôznych zdrojov po celom svete a následne ich premieta do grafickej podoby na mapy v aplikácií. Na Twitteri sa dokonca objavilo aj niekoľko screenshotov, ktoré zobrazujú samotné fungovanie tejto novinky.

Funkcia zobrazovania údajov o Covid-19 sa dá zapnúť v menu, kde si používateľ prepína aj medzi údajmi o doprave či rôznymi inými zobrazeniami. Po kliknutí na možnosť zobrazovať informácie o koronavíruse sa ukáže vyskakovacie okno, ktoré informuje používateľa, z ktorých zdrojov aplikácia čerpá potrebné dáta.

Používateľka @wongmjane, ktorá na Twitteri zverejnila spomínané screenshoty z aplikácie, hlási, že funkcia dokáže zobrazovať dáta o Covid-19 v Google Mapách aj mimo USA. Zatiaľ sa však jedná len o testovaciu verziu. Kedy bude funkcia verejne dostupná pre všetkých, známe nie je.

Zdroj: AndroidCommunity, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú