Google Mapy prinesú už čoskoro veľmi užitočnú funkcionalitu. Aplikácia bude schopná prečítať názvy miest v miestnom jazyku so správnou výslovnosťou. V cudzích krajinách tak nebude problém opýtať sa miestnych na cestu.

Google Mapy sú veľmi užitočnou aplikáciou pre navigáciu nielen doma, ale aj na cestách v cudzine. Okrem navigácie dokážu poskytnúť veľa užitočných informácií ako sú zaujímavé miesta v okolí, časy odchodov miestnej hromadnej dopravy či hodnotenie reštaurácií či lokálnych atrakcií. Portál The Verge ale prišiel s informáciou, že Google Mapy čaká nová a extrémne užitočná funkcionalita.

Aplikácia bude čoskoro schopná prečítať názvy miest a lokalít v miestnom jazyku so správnou výslovnosťou. Google si uvedomuje, že niekedy nepomôže ani aplikácia a je potrebné sa opýtať na cestu miestnych. Ako bude nová funkcionalita fungovať si môžeš pozrieť na GIF obrázku vyššie.

Google prostredníctvom svojho blogu uviedol, že funkcionalita bude dostupná pre Android a iOS, pričom v čase jej spustenia bude podporovať 50 jazykov.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú