Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Navigácia Google Máp opäť ukazuje maximálnu povolenú rýchlosť na ceste, zatiaľ je táto služba ale dostupná iba v niektorých krajinách, informuje portál AndroidPolice.

Funkcia zobrazovania maximálnej povolenej rýchlosti pribudla do navigácie Google Máp už v minulom roku, no Google s danou funkciou zrejme zatiaľ iba experimentoval, a preto sa po pár aktualizáciách jednoducho z navigácie stratila.

Teraz sa však zdá, že Google postupne dáva túto vlastnosť širokej verejnosti. Ako prví si zobrazovanie rýchlostných limitov v navigácii všimli používatelia z Anglicka. Tie sa zobrazujú nielen v mobilnej aplikácii Google Máp, ale aj v prípade, ak je navigácia zdieľaná na prístrojovú dosku skrz Android Auto.

Správne zobrazovanie maximálnej povolenej rýchlosti vo veľkej miere závisí aj v komunikácii spoločnosti Google so správcami cestných komunikácií, preto sa môže stať, že funkcia nebude ani tentoraz fungovať podľa predstáv Google, a tak bude znova vypnutá.

Okrem Británie hlásia zobrazovanie maximálnej rýchlosti v navigácii aj používatelia z Dánska, Holandska, Škótska, Indie, Francúzska či Írska. Ak si prítomnosť tejto funkcie zaznamenal aj u nás, rozhodne nám o tom daj vedieť v komentári.

Zdroj: AndroidPolice, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú