Google kúpil firmu North, ktorá vyrába inteligentné okuliare. Stalo sa tak po tom, ako sa mu nepodarilo vstúpiť na masový trh s vlastným produktom Glass. North založili v roku 2012 v Kanade. Zástupcovia firmy potvrdili, že budú znižovať podporu pre prvú generáciu svojich okuliarov Focals a pozastavili predstavenie ich druhej generácie.

„Smerujeme do budúcnosti, kde je všade okolo vás užitočnosť, kde všetky vaše zariadenia spolupracujú a technológia sa stráca v pozadí,“ vyjadril sa predstaviteľ Googlu Rich Osterloh. Okuliare Focals ukrývajú v rámoch počítačový procesor, batériu a Bluetooth modul.

Ovládanie zabezpečuje prsteň, takzvaný Loop a sú kompatibilné aj s Amazon Alexa. Holografický displej zas umožňuje vidieť oznámenia. Analytik Leo Gebbie zo spoločnosti CCS Insight uviedol, že inteligentné okuliare od Northu potrebujú nejaké vylepšenia, no celkovo ich pochválil.

Uviedol, že Google Glass boli „neslávnym pokusom“ technologického gigantu. „Smart okuliare môžu byť revolučnou súčasťou technológií. A množstvo služieb od Googlu, ako napríklad Mapy, by dokonale zapadli so správnym hardvérom,“ vyhlásil a dodal, že v najbližších rokoch sa zrejme začnú preteky na trhu s inteligentnými okuliarmi.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú