Hoci majú Google smartfóny vlastnú šetriacu funkciu, onedlho v nich môže pribudnúť režim, ktorý bude môcť obmedziť fungovanie systému a ešte viac ušetriť batériu. Podľa zistení člena fóra XDA-Developers sa v AOSP objavil režim, ktorý môže Google využiť na predĺženie výdrže batérie Pixelov v núdzových situáciách, informuje 9to5Google. Ďalšie smartfóny s čistým Androidom ju však zrejme nedostanú.

Batérie smartfónov Pixel nijak svojou kapacitou nevynikajú, práve naopak, v porovnaní s mnohými akumulátormi v iných Android smartfónoch výrazne zaostávajú. Predĺžiť výdrž tak môže nielen základný šetriaci režim, ktorý je v systéme dostupný, ale aj funkcia, ktorá výrazne obmedzí fungovanie zariadenia, aby ušetrila nejakú tú miliampérhodinu kapacity.

Pripomeňme, že taký Samsung, Xiaomi, či Huawei podobnú možnosť využívajú vo svojich modeloch roky, informuje SlashGear. Google ich tak môže nasledovať a do svojich Pixelov priniesť „Ultra low power“ režim, ktorý síce obmedzí zážitok z používania smartfónu, no dokáže predĺžiť výdrž batérie.

Zdroj: 9to5Google, SlashGear

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú