Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Progresívne webové aplikácie môžu byť nainštalované do počítača, posielať používateľovi notifikácie, či dokonca fungovať aj offline, zatiaľ čo sú oddelené od zvyšku procesov v zariadeniach, informoval Android Police. Google však teraz všetkým umožní rýchlejšie zistiť, kedy môže byť aplikácia nainštalovaná, a to pomocou novinky pri lište vyhľadávania.

Funkcia sa objavila v prehliadači Google Chrome Canary v75 pre vývojárov, kde ju používateľ nájde v pravej hornej časti pri vyhľadávacej lište, informoval portál Android Police. Funkcia je aktivovaná automaticky. Malá ikona tak indikuje, že na navštívenom webe existuje progresívna aplikácia, ktorú je možné nainštalovať do počítača. Chrome disponoval touto funkciou doteraz len v ponuke možností.

Používateľ novinku využije, keď bude k dispozícii webová aplikácia a nebude ho pri prezeraní internetu otravovať príliš často. Podľa doterajších informácií bude funkcia dostupná v prehliadači Chrome v75, prezradil portál TechDowns. S touto novinkou tak Google prinesie používateľom lepší spôsob pre prácu s progresívnymi aplikáciami, ktoré na webe prevládajú čoraz viac.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú