Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google optimalizoval svoj prehliadač pre nový procesor Apple Silicon. Výsledkom je omnoho rýchlejšie fungovanie celého prehliadača Chrome, ktorý beží na Mac zariadeniach s M1 rýchlejšie ako pôvodná verzia, informuje ArsTechnica.

Hoci neoptimalizované programy môžu s procesorom Apple Silicon fungovať vďaka prekladaču Rosetta 2, ovplyvňuje to celkový výkon. Viaceré populárne aplikácie a programy však už stihli byť vyladené pre nový procesor M1, ďalšie tento krok ešte len čaká.

Najnovšie vylepšil Google svoj Chrome, ktorý pri benchmarkových testoch dosiahol výrazne lepší výsledok ako v prípade platformy s Intel procesorom. Porovnanie odhalilo, že tento prehliadač optimalizovaný pre Apple Silicon dosiahol pri všetkých testoch vyššie skóre ako verzia pre x86 procesor. Testovanie bolo realizované pri benchmarkoch Speedometer 2.0, JetStream2 aMotion Mark 1.1.

Vo výsledku dosiahol optimalizovaný Chrome v týchto testoch na zariadení Mac mini s M1 procesorom, 156,9 a 726,4 bodov, zatiaľ čo verzia prehliadača pre Mac mini s Intel procesorom dosiahla 116, 93,1 a 435,7 bodov. Verzia Chromu pre Apple Silicon taktiež prekonala Chrome na platforme s procesorom AMD Ryzen Pro 4750U v notebooku HP Elitebook. Stále najrýchlejším prehliadačom v tomto testovaní bol ale Safari, ktorý dosiahol najlepšie výsledky.

Zdroj: ArsTechnica

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú