Google spúšťa novú funkciu, ktorá bude používateľom poskytovať transparentné informácie ohľadom vakcín proti koronavírusu. Budú lokalizované pre každý štát zvlášť a budú čerpať z oficiálnych zdrojov ministerstiev zdravotníctva či overených internetových médií, informoval portál CNBC.

Funkcia bola pilotne spustená vo Veľkej Británii, nakoľko sa tu už očkovanie proti koronavírusu začalo. Po vyhľadaní výrazu „vakcína proti koronavírusu“ Google používateľovi zobrazí panel s informáciami o dostupnosti vakcín v jeho krajine, ako aj možnosti, akým spôsobom sa dá k vakcíne dostať.

Google

Tento krok zo strany technologického giganta prišiel v dôsledku toho, že na internete sa už šíri množstvo hoaxov o vakcinácii. Na vakcínach pracuje niekoľko farmaceutických firiem a rôzne krajiny budú zrejme využívať vakcíny od rôznych spoločností. Ľudia by preto mali vedieť, aké sú v ich krajinách možnosti pri výbere vakcíny.

Ako informuje portál TechCrunch, nový panel s informáciami o vakcíne má dve karty. Jedna z nich informuje práve o farmaceutických firmách, ktoré v danej krajine vakcínu ponúkajú a zobrazuje tiež oficiálne správy zo zdrojov ministerstva zdravotníctva. Druhá karta obsahuje najnovšie príspevky z overených médií, ktoré informujú o vakcinácii proti koronavírusu.

Zdroj: CNBc, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú