Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálna situácia okolo Huawei a USA nikoho neteší. Po mesiacoch čakania sa pred pár dňami Google prvýkrát oficiálne vyjadril k tejto kauze a bolo to pomerne diplomatické vyjadrenie, ktoré nič poriadne neprezradilo, no naplnilo očakávania všetkých zainteresovaných, viac v samostatnom článku.

Najnovšie však kolujú vďaka nemeckému portálu Finanzen správy, že Google priamo adresoval požiadavku vláde, aby obnovila možnosť obchodovania s Huawei. Informoval o tom vo vyjadreniach viceprezident Google Play a Androidu, Sameer Samat. O téme ako prví píše portál AndroidAuthority.

Samat nanešťastie neodhalil, kedy bude o žiadosti rozhodnuté. Biely dom umožnil americkým spoločnostiam požiadať o licenciu na obchodovanie s Huawei a napríklad taký Microsoft môže oficiálne obchodovať s čínskou firmou bez limitov. Po obnovení spolupráce má Huawei naďalej priamy prístup k operačnému systému Windows bez najmenších obmedzení.

Kým reálne dostaneme nejaké vyjadrenie od USA, môžeme len hádať, čo všetko príde najbližšie mesiace. Ak by však Google s požiadavkou neuspel, viac to bude bolieť americkú firmu ako Huawei, keďže ten začal razantne bude svoj vlastný ekosystém označený ako HMS (Huawei Mobile Services).

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú