Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google sa minulý rok spojil so skupinou BIMI, ktorá presadzuje e-mailovú špecifikáciu pridávajúcu logá značiek k autentifikovaným e-mailom. Táto funkcionalita tak bude čoskoro testovaná v rámci Gmailu.

Portál Engadget upozornil na Google, ktorý aktuálne oznámil celkovo 11 nových bezpečnostných vylepšení zameraných na služby balíka G Suite. Jedná sa tak napríklad o zmeny v Google Meet či Google Chat, no ta najdôležitejšia sa odohrala v službe Gmail. Minulý rok sa Google pripojil k skupine BIMI (Brand Indicators for Message Identification), presadzujúcej e-mailovú špecifikáciu, ktorá pridáva logá značiek k autentifikovaným e-mailom.

V praxi to vyzerá podobne ako overené známky či značky, ktoré je možné vidieť na sociálnych sieťach. Avšak nepôjde o žiadnu modrú „fajfku“, ale skutočné logo spoločnosti, ktorá mail odoslala tak, ako je to možné vidieť na obrázku vyššie v prípade CNN. E-maily sa budú naďalej overovať pomocou existujúceho systému DMARC a potom im bude podľa BIMI certifikácie priradené zodpovedajúce logo.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú