Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jim Hackett, generálny riaditeľ automobilky Ford povedal v nedávnom rozhovore, čo si myslí o konkurencii zo strany Tesly. Muskovi tak nepriamo naznačil, že pre nich v blízkej budúcnosti Tesla nie je žiadnou konkurenciou.

V rozhovore pre CNN Jim Hackett zodpovedal redaktorovi niekoľko zaujímavých otázok a jednou z nich bola aj otázka konkurencie zo strany Tesly. Hackett tiež považuje elektrifikáciu za hudbu blízkej budúcnosti a uvedomuje si, že Tesla patrí v tomto smere k svetovej špičke. „Súťažím s raketovým vedcom, ktorý je veľmi šikovný a preto ho rešpektujem,“ povedal Hackett na adresu Elona Muska, píše Insidev’s.

Svoje tvrdenie, že sa Tesly ako konkurencie v blízkej budúcnosti nebojí, obhájil tým, že nemá ani zďaleka tak prepracovanú infraštruktúru výroby vozidiel ako Ford. Argumentoval hlavne faktom, že práve Henry Ford bol v minulosti tým, kto úplne prekopal proces výroby automobilov najmä vďaka automatizácii výrobnej linky.

Henry dokázal skrátiť výrobný čas jedného automobilu z 12 hodín na 52 minút a práve v tomto je Ford ďaleko pred konkurenciou, informuje Teslarati. Dnes dokáže Ford vyrobiť jeden elektrický pickup F-150 za 53 sekúnd.

Zdroj: Insidev’s, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú