Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť naďalej pokračuje vo vývoji svojich „psích“ robotov, ktoré plánuje predávať ešte v tomto roku. Roboty boli vyvinuté pre širokú škálu aplikácií a môžu sa uplatniť vo viacerých oblastiach, čo teraz výrobca demonštroval aj priamo na parkovisku. Skupinka robotov SpotMini od Boston Dynamics si poradila s veľkým nákladiakom, ktorý odtiahla v štýle psieho záprahu bez výraznejších problémov.

Roboty SpotMini so štyrmi nohami boli vyvinuté pre rôzne náročné úlohy, pričom zvládajú aj šplhanie v ťažšom teréne, preskakovanie prekážok, či prenášanie vecí. Jeho celková hmotnosť činí len necelých 30 kg a uniesť dokáže až 14 kg, informoval Futurism. V najvyššom bode meria takmer 80 cm a je vybavený aj batériou, ktorá zvláda napájať pohony a systém po celých 90 minút, informuje CNET.

Na pohľad neškodný robot však zvláda aj náročné úlohy, čo jeho výrobca ukázal v novom videu. Desiatka týchto robotov si poradila s niekoľko ton ťažkým nákladiakom, ktorý bol ťahaný len pomocou ich sily cez parkovisko s miernym stúpaním. Spoločnosť navyše v popise videa potvrdila, že sa roboty SpotMini už vyrábajú a čoskoro budú dostupné pre zákazníkov.

Zdroj: Futurism, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú