Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dostať sa do klubu miliardových filmov je náročné aj pre filmy s veľmi širokým záberom publika, nie to ešte pre animák, ktorý je určený primárne pre tých najmenších. Preto sa takýto úspech rozhodne cení a rozprávka Frozen 2 sa stáva šiestou Disneyovkou v roku 2019, ktorá štúdiu zarobila jednu miliardu dolárov, informuje DailyMail.

Podľa čísel s BoxOffice zarobil Frozen 2 na domácom trhu počas otváracieho víkendu slušných 130 miliónov dolárov, no celosvetovo to bolo až 358 miliónov, za čo obsadil tento animák prvé miesto v rebríčku najúspešnejších otváračiek animovaných filmov. Počas troch týždňov od premiéry dokázal film zarobiť viac ako jednu miliardu a aktuálne je teda siedmym najúspešnejším animovaným filmom všetkých čias.

Ďalšie tohtoročné filmy, na ktorých pracovalo štúdio Disney, respektíve štúdiá patriace pod Disney a ktoré dosiahli zárobok viac ako jednej miliardy dolárov, sú Captain Marvel, Aladin, The Lion King, Avengers: Endgame a Toy Story 4. Spoločnosť Disney odhaduje, že tento rok by tak celosvetovo na vstupenkách mohla zarobiť viac ako 10 miliárd dolárov.

Zdroj: DailyMail, BoxOffice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú