Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál iFixit sa venuje rozoberaniu smartfónov či iných kusov techniky s cieľom zistiť, ako sú jednotlivé súčiastky vo vnútri zariadenia poskladané. V jednom z posledných videí sa pozreli na „fazuľkové“ slúchadlá Galaxy Buds Live od Samsungu.

Skóre opraviteľnosti slúchadiel sa vyšplhalo na číslo 8 z 10 čo znamená, že ako slúchadlá, tak aj obal je veľmi jednoduché rozobrať a znovu poskladať naspäť. Po otvorení obalu slúchadiel sa objavil nápis „bean“ na jednom z káblikov. Samsung sa tak zrejme pohrával s myšlienkou, že by sa slúchadla oficiálne mohli nazývať po tejto strukovine.

V útrobách slúchadiel sa nachádza 3,7 V lítium-iónová batéria značky Varta. Nájdeme ju takmer vo všetkých bezdrôtových slúchadlách či ďalších malých elektronických zariadeniach, no dostať sa k nej na internete je veľmi zložité, píše The Verge.

Po otvorení nabíjacieho obalu sa odhalila 1,81 Wh batéria. Tá je väčšia ako batéria v starších Galaxy Buds slúchadlách. Batéria s vyššou kapacitou stojí za uvádzanou výdržou až 29 hodín, ak sú slúchadla aj nabíjací obal plne nabité. Celý proces rozoberania si môžeš pozrieť na priloženom videu.

Zdroj: iFixit, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú