Deň, kedy sa plán SpaceX má stať skutočnosťou, sa pomaly blíži. Ešte predtým sa však inžinieri chcú ubezpečiť, že je všetko v poriadku. Len pár dní pred štartom podstúpila raketa posledný test. Pri nedávnej statickej skúške boli naštartované motory Merlin v rakete Falcon 9, informuje Teslarati. Tú ukázal CEO SpaceX aj na detailnej fotografii.

Spoločnosť SpaceX sa pripravuje na štart rakety s modulom pre posádku, ktorý je naplánovaný na túto stredu 27. mája. Práve v tento deň má dôjsť k štartu Falconu 9 s modulom pre posádku Crew Dragon. Prípravy na let sú tak v plnom prúde a SpaceX ešte prednedávnom vykonal aj posledný statický test, ktorý robí pred každým letom rakety.

Skúška všetkých 9 motorov Merlin prebehla bez akýchkoľvek problémov, a teda je raketa pripravená na ostrý štart. Ten má nastať v stredu o 22:33 nášho času.

Tento moment si užíva aj samotný Elon Musk, ktorý sa pochválil fotografiou Falconu 9 s modulom Crew Dragon na Twitteri. Raketa je s modulom už na štartovacej rampe. Bližšie sme sa historickému letu venovali v samostatnom článku a celú udalosť budeme detailne monitorovať.

 Zdroj: Teslarati, Elon Musk/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú