Najväčšia sociálna sieť sveta prehlbuje spoluprácu so známou streamovacou službou hudby. Facebook totiž oficiálne sprístupnil výsledok integrácie prehrávača Spotify vo svojej vlastnej mobilnej aplikácii. Používatelia na vybraných trhoch tak majú možnosť zdieľať hudbu na Facebooku a počúvať ju priamo na jeho platforme, informuje The Verge.

Nový miniprehrávač od Spotify sa v hlavnej aplikácii Facebooku začal objavovať používateľom v prvých 27 krajinách. Slovensko zatiaľ medzi nimi nie je, no na zoznam by malo pribudnúť v najbližších mesiacoch. Integrácia prehrávača Spotify do aplikácie najpoužívanejšej sociálnej siete tak prináša ľuďom možnosť ovládať a počúvať svoju obľúbenú hudbu aj počas prezerania noviniek na nástenke.

Samozrejme, počúvanie hudby je možné cez Spotify pri prezeraní Facebooku aj bez tohto doplnku, no pridaním miniprehrávača môže používateľ počúvať pesničky zo streamu priamo aj cez Facebook. Paradoxne je najprv potrebné zdieľať hudbu zo Spotify na Facebook a až následne je možné spustiť prehrávanie cez sociálnu sieť.

Hudba bude potom prehrávaná pri prezeraní nástenky bez prerušenia zvukom z videí a navyše prehrávač poskytuje aj možnosti pre pozastavenie alebo úplné zastavenie prehrávania. Novinka je dostupná pre iPhony aj pre smartfóny s Androidom.

Zdroj: The Verge, Spotify

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú