Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po niekoľkých mesiacoch odkladania konečne zavítala do Európy služba Facebook Dating. Ako informoval portál TechCrunch, Dating je alternatíva k aplikáciam ako Tinder či Badoo a mala by ti pomôcť nájsť svoju životnú lásku.

Facebook Dating mal v Európe debutovať ešte vo februári, ikonicky na sviatok svätého Valentína, no nestalo sa tak a služba teda prichádza až v týchto dňoch. Dating zatiaľ nefiguruje ako samostatná aplikácia, ale je súčasťou hlavnej mobilnej aplikácie Facebooku.

Princíp jej fungovania je veľmi jednoduchý, no oproti svojim konkurentom má niekoľko výhod. Osoby, ktoré ti odporučí algoritmus ako tie, ktoré by sa ti mohli páčiť, si môžeš pridávať na zoznam ľudí, s ktorými by si sa rád bližšie spoznal. Ak si ťa na takýto zoznam pridá aj druhá strana, čiže ak nastane zhoda, oboch vás na to služba upozorní.

Ako píše The Verge, oproti konkurenčným aplikáciam však má Facebook Dating obrovskú výhodu – je ňou algoritmus, ktorý na odporúčanie osôb využíva informácie z reálnych profilov.

Osoby vhodné na zoznámenie ti tak môže navrhovať na základe spoločných záujmov, skupín, ktoré sledujete či udalostí, ktorých sa účastníte. Novinku zatiaľ nemusia mať dostupnú všetci a Facebook ju uvoľňuje postupne. Okrem Slovenska a Česka je aktuálne dostupná vo viac ako 50 ďalších krajinách.

Zdroj: TechCrunch, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú