Programátorka Jane Manchun Wong reverzným inžinierstvom prevedeným na mobilnej aplikácii Facebooku odhalila novinku, ktorú aktuálne Facebook vyvíja a ktorá dokáže adaptívne meniť farbu celého profilu na základe dominantných farieb titulnej či profilovej fotografie.

Jane sa o tento objav podelila s komunitou prostredníctvom svojho účtu na Twitteri. Po tomto objave oslovila samotný Facebook a žiadala ho o komentár k tejto funkcii. Princíp fungovania adaptívnej farby profilu je pomerne jednoduchý, informuje PhoneArena.

Aplikácia vyhodnotí, ktorá farba je dominantná na tvojom profilovom obrázku, alebo na titulnej fotografii a na základe toho zmení farbu pozadia celého profilu. Výsledok môžeš vidieť na priložených fotografiách od Jane.

Je vidieť, že v niektorých prípadoch funkcia fungovala pomerne dobre, no inde naopak farebný odtieň profilu vôbec nesedel s farbou fotografie. Treba však brať do úvahy fakt, že novinka je ešte v rannej fáze vývoja. Pre verejnosť by tak mohli byť adaptívne pozadia profilov k dispozícii až o niekoľko týždňov.

Zdroj: Twitter, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú