Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Facebook začala označovať príspevky od amerického republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa o nadchádzajúcich voľbách. Pri jeho príspevkoch, vrátane jedného, kde tvrdí, že súčasné pravidlá o hlasovaní poštou by mohli viesť ku „skorumpovaným“ voľbám, sa už po novom objavuje odkaz na webstránku s informáciami o hlasovaní. Facebook pritom označil aj niektoré príspevky Trumpovho demokratického konkurenta Joea Bidena.

Facebook sľúbil, že bude označovať všetky príspevky o prezidentských voľbách, vrátane tých od politikov. Opatrenie zaviedli v júni po tom, čo sa naň zniesla kritika, že nerobí dostatok pre boj proti dezinformáciám. Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg sa vtedy vyjadril, že budú označovať príspevky o voľbách, ale nebude to jednoduché. Opatrenie má podľa jeho slov platiť nehľadiac na presnosť príspevkov.

Trump na sociálnych médiách kritizuje poštové hlasovanie, ktorému podľa svojich slov neverí. Svoje tvrdenia o tom, že by mohlo viesť k podvodom, však nepodkladá dôkazmi. Podľa odborníkov to tak nie je a počas pandémie koronavírusu by takýto dištančný spôsob hlasovania mohol mať významnú rolu.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú