Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová aktualizácia Office aplikácie Excel pre smartfóny teraz prináša lepší spôsob pre vkladanie tabuliek do zošita aj pre systém iOS. Spočiatku mala táto funkcia premiéru v update pre Android ešte v marci, no teraz prichádza aj do zariadení od Apple. Vkladanie tabuliek do aplikácie Excel nebolo nikdy jednoduchšie a teraz môžu novú možnosť využiť aj majitelia iPhonov.

Microsoft uľahčil prácu s tabuľkami v Exceli aj na smartfónoch a miesto pracného prepisovania tlačených tabuliek môžeme v novej aktualizácii využiť naozaj užitočnú novinku. Už aj používatelia iPhonov môžu k tomuto účelu využiť fotoaparát smartfónu, ktorý importuje tlačenú tabuľku priamo do aplikácie, kde ju môžeme následne upraviť alebo exportovať aj do Excelu pre Windows a macOS, informuje The Verge.

Pri vývoji tejto funkcie využil Microsoft umelú inteligenciu, ktorá využíva technológiu OCR (Optical Character Recognition) a strojové učenie, vďaka čomu dokáže previesť tlačenú formu tabuľky na digitálnu podobu vhodnú pre editovanie, informoval Microsoft. Funkciu môžu využiť používatelia v 21 krajinách, vrátane Česka a Slovenska. Aktualizácia s touto novinkou sa môže šíriť postupne a v čase písania článku ešte nebola pre nás dostupná.

Zdroj: The Verge, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú