Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenský ESET si v minulom roku výrazne polepšil. Podľa hospodárskych výsledkov z účtovnej uzávierky dosiahla spoločnosť historicky najvyššie tržby, ktoré sa v roku 2019 vyšplhali na viac ako pol miliardy eur, informuje TASR.

Vlaňajšie tržby spoločnosti dosiahli celkovo 526,6 milióna eur, vyčíslila spoločnosť. Ešte v minulom roku činil výnos ESETu 485,5 milióna eur, informoval Startitup. V porovnaní s predchádzajúcim rokom tak ide o nárast vo výške viac ako 41 miliónov eur. Čistý zisk vlani oproti roku 2018 narástol o 14 % a prekročil 77,7 milióna eur.

Ďalším cieľom spoločnosti je podľa generálneho riaditeľa Richarda Marka prekonať hranicu 1 miliardy eur. Podiel v spoločnosti má pritom aj Rudolf Hrubý, Peter Paško, Maroš Grund a Anton Zajac.

Pexels

Najviac sa spoločnosti darilo v Európe, Afrike, na Blízkom východe a v Severnej Amerike. Najväčší medziročný nárast tržieb (9 %) zaznamenala firma v regióne Ázie a Pacifiku. „Spomedzi krajín najviac rástla Česká republika, a to až o 23 %,“ dodal ESET.

Tržby spoločnosti na Slovensku vlani dosiahli úroveň 18 miliónov eur. Gigant má vo svete zastúpenie vo vyše 200 krajinách a pracuje pre neho približne 1800 ľudí. Jeho produkty využívajú až 2 miliardy používateľov.

Zdroj: TASR, Startitup, ESET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú