Najsledovanejším profilom na sociálnej sieti Twitter sa stal účet miliardára a podnikateľa Elona Muska, ktorý túto platformu zároveň vlastní. Na druhé miesto v počte sledujúcich odsunul doterajšieho lídra – exprezidenta USA Baracka Obamu. TASR o tom informuje na základe štvrtkovej správy agentúry AFP.

Muska, zakladateľa firiem Tesla a SpaceX, vo štvrtok večer na Twitteri sledovalo 133 097 284 užívateľov, Obamov profil mal v rovnakom čase 133 041 258 sledujúcich.

Musk prevzal kontrolu nad Twitterom vlani v októbri. Krátko po tom prepustil takmer dve tretiny zamestnancov a zmenil tiež viacero pravidiel fungovania sociálnej siete. Spustil aj službu plateného overovania používateľov (symbol bielej fajočky na modrom pozadí).

V uplynulom období sa užívatelia Twitteru viackrát sťažovali na jeho nesprávne fungovanie. Odborníci sa domnievajú, že fungovanie celého Twitteru teraz leží na pleciach základného personálu, čím sa táto sociálna sieť stáva oveľa náchylnejšou na výpadky, ako aj na šírenie dezinformácií a potenciálne škodlivého obsahu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú