Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vývoj neurónových sietí je rozhodne jednou z najväčších priorít v blízkej technologickej budúcnosti. Elon Musk však v tomto odvetví chce ísť oveľa ďalej. Už v piatok, 28. augusta, predstaví Neuralink, projekt, ktorý má byť akýmsi rozhraním medzi ľudským mozgom a počítačmi, píše portál Futurism.

Projekt Neuralink by mal podľa slov Elona Muska demonštrovať aktivitu neurónov v ľudskom mozgu v reálnom čase. Elon vo svojom príspevku na Twitteri napísal, že uvidíme „Matrix v matrixe“. Ako píše Teslarati, v budúcnosti chce Muskova spoločnosť pomocou svojich technológií dokázať obnoviť pohybové funkcie ľudí, ktorým nefungujú správne alebo dokonca vôbec.

Docielia to regeneráciou poškodených neurónov v mozgu u ľudí, ktorí majú neurologické problémy a ktorých neuróny a synapsie v mozgu tým pádom nefungujú správne. Musk tvrdí, že Neuralink by v budúcnosti mohol poraziť choroby ako Alzheimer či mŕtvica.

Nenápadný implantát Neuralinku má mať priemer iba 2,5 centimetra a zasadzovať sa bude odstránením malej časti lebky a vložením zariadenia spolu s elektródovými vláknami do mozgu. Po následnom zošití dokonca nebude podľa Muska možné na prvý pohľad zistiť, že človek má v mozgu vložený prístroj

Zdroj: Futurism, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú