Slovenská pošta upozorňuje na výpadok serverov Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI). Niektoré elektronické služby nefungujú od utorka (11.07.2023) a situácia sa do dnešných dní nezlepšuje.

Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytovať elektronické služby štátu, ako napríklad výpis z OR, výpis z LV či výpis z registra trestov na pobočkách po celom Slovensku.

Nedostupnosť elektronických služieb štát eviduje taktiež pri Centrálnej evidencii záznamov zaručenej konverzie (EEZK) – prevod papierových dokumentov na elektronické, a naopak.

Problémy začali počas plánovanej revízie napájacej vetvy na strane DataCentra na Kopčianskej ulici v Bratislave. „Táto situácia spôsobila výpadok sieťového pripojenia k serverom na viacerých projektoch, vrátane služby zaručenej konverzie,“ uvádza Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES).

Aktuálne nemáme informácie o predpokladanom vyriešení technického problému na strane MIRRI, a preto Slovenská pošta upozorňuje, že presný termín opätovného nábehu služieb je doposiaľ neurčitý.

Dočasným riešením zo strany štátu je zriadenie špeciálnej e-mailovej adresy pomoc@mirri.gov.sk, kde môžeš adresovať svoje otázky alebo sťažnosti. Štát na záver ubezpečuje, že situáciu rieši a príčinu výpadku oznámia v najbližšej dobe.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú