Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb totiž rozhodol o posunutí avizovaného konania elektronickej aukcie pre frekvenčné pásmo 1 800 MHz a v nadväznosti na to aj pre frekvenčné pásma 700 a 900 MHz, ktorá sa mala uskutočniť 22. júna.

Dôvody tohto rozhodnutia, ani nový termín konania aukcie úrad neprezradil. V súvislosti s neposkytnutím dodatočných informácií o dôvodoch odloženia aukcie sa úrad odvoláva na ustanovenie zákona o elektronických komunikáciách.

Z dôvodu zabránenia zmarenia účelu výberového konania úrad neposkytuje informácie o priebehu výberového konania ani o predložených ponukách až do jeho ukončenia,“ uvádza sa v predmetnom ustanovení zákona. Štát spustil výberové konanie na frekvencie pre sieť piatej generácie (5G) v apríli tohto roka.

Operátori za ich pridelenie musia ponúknuť minimálne 16 miliónov eur. Taká je totiž vyvolávacia cena, ktorú stanovil Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb pre frekvenčné pásmo 700 MHz. Okrem toho bude štát v rámci tohto výberového konania prideľovať aj licencie z pásiem 900 MHz s vyvolávacou cenou 840-tisíc eur a 1 800 MHz, kde je vyvolávacia cena stanovená na 550-tisíc eur.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú