Americká spoločnosť Uber prevádzkujúca alternatívnu taxislužbu uviedla, že všetky taxíky, ktoré budú k dispozícii cez jej aplikáciu, budú do roku 2040 elektrické. V amerických, kanadských a európskych mestách firma sľubuje používanie iba elektromobilov od roku 2030.

Spoločnosť dodala, že vynaloží 800 mil. USD, aby pomohla vodičom vymeniť svoje autá za elektrické a vytvorí partnerstvo s výrobcami áut, aby zabezpečila zľavy. Uber vyhlásil, že vodiči zarobia viac na každej ceste, ak budú používať elektrické alebo hybridné vozidlá. Informuje o tom portál bbc.com.

„Je našou zodpovednosťou, ako najväčšej platformy v oblasti mobility vo svete, agresívnejšie riešiť problém klimatickej zmeny,“ uviedol na svojom blogu generálny riaditeľ Uberu Dara Khosrowshahi.

„Hoci nie sme prví, kto si stanovil ambiciózne ciele pri transformácii na elektrické autá, máme v úmysle byť prví, kto to zrealizuje,“ konštatoval. V Londýne, kde má spory s regulátormi, Uber už skôr sľúbil, že všetky jeho jazdy sa budú uskutočňovať elektrickými vozidlami od roku 2025.

Konkurenčná spoločnosť Lyft sa zaviazala, že jej flotila bude úplne tvorená elektromobilmi od roku 2030. Lyft však nepovedal, že bude podporovať vodičov, pričom mnohí z nich používajú svoje vlastné automobily.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú