Druhý najväčší svetový mobilný operátor Vodafone učinil vážne rozhodnutie. Spoločnosť plánuje odstrániť sieťové zariadenia od firmy Huawei z kľúčových uzlov po celej Európe, informuje portál Engadget.

Britský premiér Johnson spoločnosti Vodafone povolil používanie „nebezpečných“ 5G hardvérových zariadení od Huawei do doby, pokiaľ nebudú nahradené alternatívami od iných výrobcov. Spoločnosť Vodafone vo svojom vyhlásení oznámila, že táto zmena bude trvať približne 5 rokov a celkové náklady na výmenu všetkého hardvéru od Huawei sa vyšplhajú až na 200 miliónov eur, informuje portál Cnet.

TASR/AP

Tento krok však určite výrazné ovplyvní rýchlosť budovania a rozširovania 5G siete operátora, nakoľko financie a čas, ktoré by mohli byť vynaložené na budovanie samotnej siete, teraz poputujú na výmenu už fungujúceho hardvéru. Pre Huawei to však predstavuje obrovský škrt, nakoľko spoločnosť prišla o ďalšieho veľkého zákazníka. V auguste 2018 už Huawei prišiel o zákazky na 5G hardvér v celej Austrálii, kde boli kvôli obchodnej vojne ich sieťové produkty zakázané.

Zdroj: Engadget, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú