Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Každý hráč si chce pri hraní svojho obľúbeného titulu vychutnať čo najlepší obraz, ktorý by nebol obmedzovaný nízkou obnovovacou frekvenciou. Práve takýto problém však teraz spôsobuje driver vo verzii 436.02 od Nvidie, ktorý výrazne znížil fps pri mnohých hrách, vrátane obľúbeného titulu CS:GO. Sťažnosti hráčov sa začali kopiť aj na fóre, kde uvádzajú problémy aj s hraním Fortnite.

Negatívne ohlasy na novú verziu driveru od Nvidie sa objavili aj na diskusnom fóre Reddit. Hráči totiž pozorujú výrazný pokles snímkovacej frekvencie pri hraní a pri porovnaní benchmarkových výsledkov s predošlou verziou klesli čísla aj o vyše 100 fps. Problém sa pritom týka viacerých známych hier, vrátane CS:GO, Fortnite a ďalších titulov, ktoré sa stali napríklad na displeji s 240 Hz frekvenciou takmer nehrateľné, informuje WindowsLatest.

Nvidia však pri vydaní aktualizácie sľubovala 23 %-né zlepšenie snímkovacej frekvencie pre Apex Legends, Battlefield V, Forza Horizon 4, Strange Brigade a World War Z, informuje The Verge. Hráčom tak ostáva iba veriť, že Nvidia čoskoro vydá opravnú aktualizáciu, ktorá tieto problémy odstráni. Do tej doby môžu prejsť na staršiu a funkčnú verziu driveru.

Zdroj: The Verge, Nvidia fórum, WindowsLatest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú